dimecres, 22 de maig del 2013

Blocs Educatius




A partir de la lectura del llibre “Usos educatius dels bolgs. Recursos, orientacions i experiències per a docents” de Francesc Balagué i Felipe Zayas, et va endinsant a comprendre l’ús educatiu que es pot fer per mitjà del bloc. Dóna adreces i claus per poder configurar un bloc i poder consultar d’altres. Tenint en compte que l’ús d’un bloc és públic, s’ha d’anar amb cura de la correcció gramatical, expressiva i de presentació. Els continguts han d’estar referenciats, i cercar abans d’inserir qualsevol imatge, vídeo o document la seva llicència creative commons, per tal de respectar les premisses de l’autor. Els blocs estan configurats amb diferents eines que podem fer servir com les llistes de blogrolls, Delicius, categories, etiquetes i gatgets.

Els Blogs són una eina que incrementa les possibilitats de comunicació alhora que afavoreix l'activitat dels alumnes, imprescindible per a la construcció dels seus coneixements. També fomenta la interacció, entre el centre, pares, professsors i alumnes. Els Blogs serveixen per pensar, crear, informar, compartir i participar.
Els Blogs educatius, s'anomenen Edublogs, hi ha diferents tipus, tot depenent de la utilitat que es doni i dels objectius que es fixin.

      • Blocs d'aula, poden ser Blocs del professor, on es pot proporcionar informació, proposar activitats, donar instruccions, proporcionar recursos, fer la memòria d'activitats fetes. fomenten la interacció mestre alumnes o col·laboracions amb altres aules del centre.
      • Blocs de centre, donen informació del centre i de les seves activitats. Realitzats a  mena de revistes digitals, ofereixen textos informatius, d'opinió, de creació, testimonis gràfics. Són participatius i oberts tant als alumnes, els professors i als pares del centre. Els quals poden fer les seves aportacions.
      • Blocs col·lectius de professor(s)-alumnes, El seu ús pot ser creat a nivell intern d’un centre o individual d’un mestre i fer públics les seves recerques, opinions i expocicions on s'hi pot trobar el desenvolupament de tasques en col·laboració, treballs per projectes, revistes de classe, portafolis. informacions d'articles per a mestres.
      • Blocs d’alumne, eina interactiva entre mestres i alumnes on poden aportar cadascú informacions, recerques, activitats. És un bloc col·laboratiu o un grup-classe pot fer aportacions i compartir-les. Es poden desenvolupar tasques individuals, de creació, compartits i oberts a la participació.

Aquesta informació l'he extret de comentaris a l'aula i del llibre :" Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents".
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada