divendres, 24 de maig del 2013

Web 2.0



Als anys noranta, van sorgir nous serveis d’internet, noves tecnologies i processos comunicatius per a la interacció social. Però fins fins l’any 2004 no es va començar a parlar de la web 2.0.
Què és la web 2.0?
La web 2.0 són aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració. Un lloc Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc, en front dels llocs web no interactius on els usuaris només poden rebre la informació que se'ls proporciona.
El concepte "Web 2.0" va ser esmentat per primer cop per Tim O’Reilly el 2004referint-se a la percepció que la segona generació de la web es basava en comunitats i en serveis d'allotjament (hosting en anglès), com ara els espais web de treball en xarxa, les wikis, els bolcs i que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres "llocs Web" (Web-sites), els tres exemples més clars són Flickr, delicious i youtube.  Se simplifiquen les tecnologies per facilitar als usuaris la creació i actualització dels continguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada