dimarts, 1 de gener del 2013

Cultura lliure i Programari lliure



En la classe de GTIC hem vist les diferències entre programari lliure i programari convencional. La iniciativa proposada per el lliure és poder accedir al programa de l’ordinador per mitja del codi font, per tal de modificar, traduir o fer-lo servir amb finalitats diferents de les dels autors. En canvi el programari convencional no dóna opció a aquest accés al codi font amb la qual cosa no permet aquestes modificacions. A continuació afegeixo les dues definicions que hem estudiat a classe, programari lliure i cultura lliure:
Programari lliure: Usat, estudiat i modificat sense restriccions i pot ser redistribuït o copiat sense cap restricció. La Free Software Foundation, iniciativa de Richard Stallman defineix que un programari és lliure si compleix les quatre llibertats:
·         Llibertat d’executar el programa.
·         Llibertat per veure el funcionament i poder-ho adaptar. Accés al codi font.
·         Llibertat de redistribuir còpies.
·         Llibertat de millorar el programa.
Cultura lliure: Moviment social que promou la difusió de la cultura lliure, en la qual tothom pot accedir-hi, tot i tenir en compte els drets de còpia i difusió estant subjectes a les creative commons per tal de preservar els drets d’autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada